Van bijzaak naar hoofdzaak, geld hoef je niet te laten liggen

Als ondernemer wil je dat jouw terugkerende omzet groeit. Telecom en connectivity zijn daarvoor een uitgelezen kans. Toch laten veel IT-ondernemers kansen -veelal door tijdgebrek- liggen. Onze partnermanager Robert Wijnen geeft je tips voor een meer stabiele omzet, zodat jij je onderneming kunt laten groeien.  

Van bijzaak naar hoofdzaak

Noteer jij het verkopen van mobiele abonnementen als ‘sluitpost’? En zie je deze activiteit slechts als bijzaak, in plaats van handel? Dan laat je volgens Robert geld liggen, en dat is zonde. “Jouw klant heeft dit mobiele abonnement namelijk wél nodig, en als hij het niet bij jou kan halen, koopt hij het wel bij een ander. Dat betekent dat hij voor deze dienst op zoek gaat naar een andere leverancier. Of, niet alleen voor deze dienst, maar ook de andere diensten die jij nu aan hem levert. Dat wil jij toch voorkomen?”

Win-winsituatie

Robert: “Stel, je maakt 1,5 of 2 euro marge op een mobiel abonnement en een bedrijf neemt zo’n 10 à 15 mobieltjes per maand bij je af, dan brengt dat al 30 euro in het laatje. Daar heb jij als ondernemer verder helemaal geen omkijken naar, je hoeft er niets voor te doen. Alleen één keer een verkoop en dan 30 euro bijschrijven op de conto. Door van een mobiel abonnement geen bij-, maar een hoofdzaak te maken, bied jij je klant een totaalpakket aan. Deze klant kan voor ‘alles’ bij jou terecht en wordt volledig door je ontzorgd. Terwijl jij van een terugkomende omzet profiteert. Een win-winsituatie!”

Backupverbinding op connectivity

Nog zo’n ‘vergeten dienst’, die voor een recurring omzet zorgt, is volgens Robert de backupverbinding op connectivity. “We zijn tegenwoordig enorm verwend en nemen glasvezel met hoge bandbreedte tegen weinig geld. Dat klinkt mooi, maar als het internet uitvalt, kun je geen kant meer op. Vergeet je meeting in Teams maar of je bestanden in de cloud, of je pin systeem wat in het weekend niet werkt. Gelukkig bestaat er dan zoiets als een automatische backup internetverbinding, die ervoor zorgt dat alles blijft werken zodra de hoofdverbinding in storing gaat.”

“Maar vaak denken bedrijven hier echter pas na een calamiteit aan en dán is het te laat. Als jij als ondernemer een backup erbinding met 5 of 6 euro marge in de maand wegzet, bied je jouw klanten niet alleen extra veiligheid aan, maar geniet jij opnieuw van extra inkomsten. Mooi meegenomen toch?”

Maak misbruik van je partnermanager

Tot slot deelt Robert nog één belangrijke tip: “Maak misbruik van je partnermanager, daar is hij of zij immers voor. Schakel die expert in en laat ze met je meedenken over hoe jij jouw business het beste op kunt bouwen. Wat kun je jouw klanten nog meer aanbieden? Hoe ga je om met pricing? En hoe creëer je een terugkerende omzet? Daarin kunnen wij assisteren en adviseren. Zo kun jij je focussen op jouw specialisme. En zorgen wij ervoor dat we samen succesvol zijn in business. Dat noemen wij In business together.”

Ben je op zoek naar nog meer groeitips of heb je nog vragen? We denken graag met je mee.