Smarter, stronger en succesful together met Giel Bouwman

We stellen onze collega Giel Bouwman voor. Hij is een van de drijvende krachten binnen onze organisatie als het gaat om sales en processen. Als teamleider zorgt hij er dagelijks voor dat alles op rolletjes loopt en verbeterslagen worden gemaakt. Voor de partners van ViPro maar ook binnen ViPro zelf. “Het belangrijkste is om met elkaar in gesprek te blijven, want we doen het samen. Het maakt niet uit of het om een nieuwe telefonieoplossing gaat die we onze partners aanbieden of een migratie bij een partner zelf. Samen gaan we voor succes!”, vertelt Giel.

Twee werelden: wal en water

Is Giel niet aan het werk, dan is hij vaak op het water te vinden. Alhoewel, soms ook als hij wél aan het werk is. “Ik woon op een boot. In de winter lig ik in Groningen en in de zomer in Friesland.” Giel schippert tussen twee werelden: de wal en het water. “Als het even kan ga ik varen en ik hou enorm van watersporten. Maar ook ga ik graag op stap met vrienden en familie én houd ik mij bezig met klassieke auto’s.”

Binnendienst én processen verbeteren

Voordat Giel onderdeel van het ViPro-team werd, heeft hij verschillende banen gehad: “Ooit ben ik mijn carrière begonnen in de detailhandel en daarna ben ik overgestapt naar de telecombranche. Daar heb ik meerdere rollen gehad, van accountbeheer tot procesmatig werk.” Nu werkt hij alweer een paar jaar voor ViPro en combineert hij zijn werk als teamleider van de binnendienst met het verbeteren van processen. “Het is fijn dat ik op een plek zit waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Daar ben ik ook trots op. Dat ik in mijn werk mijn sterke kanten heb ontdekt en mijn collega’s dat ook zien. Zo hebben zíj mij bijvoorbeeld teamleider gemaakt, niet ikzelf.”

Deelgenoot van gave ontwikkelingen

Dagelijks krijgt Giel te maken met verkoop, inkoop, het verwerken van orders, marketing, interne processen, partnerondersteuning en maakt hij verbeterslagen. “We hebben korte lijnen en doen het écht samen.” Giel gaat enthousiast verder: “Mijn werk is altijd dynamisch. Niet alleen vanwege mijn werkzaamheden, maar ook vanwege de veranderende markt. En deze combinatie maakt mijn werk zo leuk. Verbindingen en connectiviteit zijn echt iets van deze tijd. ViPro is onafhankelijk en biedt passende oplossingen voor de klanten van haar partners. . Dat vind ik een groot goed. De ontwikkelingen hebben een enorme vlucht genomen de afgelopen jaren en ViPro groeit daarin mee. Ik vind het dan ook enorm gaaf om daar deelgenoot van te zijn.”

Successful together

Waarom Giel graag naar zijn werk gaat? (of hybride werkt, want dat kan natuurlijk ook) “Ik heb meerdere drijfveren. De belangrijkste voor mij is toch wel dat ik de wil heb om dingen te verbeteren.” Giel vertelt dat hij van nature niet zo snel tevreden is. “Dat is een pluspunt, maar ook een valkuil. Ik denk graag procesmatig. Zie dingen en denk dan ‘dat kan efficiënter’. Dáár krijg ik energie van. Maar ook werk ik graag samen met onze partners. Ga ik de samenwerking aan om tot mooie dingen te komen. Of zoals wij dat zeggen: successful together.”

Het DNA van ViPro

Er zijn vele aanbieders op de markt. Wat maakt ViPro dan uniek volgens Giel? “Wij gaan altijd voor kwaliteit en zijn oprecht. Dat zit gewoon in ons DNA. Ik denk dat we daarin uniek zijn. Het contact met de partners, onze open- en eerlijkheid. Waar het bij vele andere organisaties vaak bij een zakelijke transactie blijft, gaan wij een stap verder”, legt hij uit. “We nemen de tijd en denken mee. Dat klinkt logisch en dat is het in onze ogen ook.”

Ben je benieuwd wat ons partnerschap jouw organisatie brengt? We maken graag kennis!

Partner worden van ViPro?