ViPro is altíjd verbonden met interparts

De ontwikkelingen binnen ICT volgen elkaar in rap tempo op. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw eindklanten optimaal bedient? “Door te investeren in betrouwbare partners. Zoals wij doen met ViPro bijvoorbeeld, onze distri in connectivity en telecom services (whitelabel). Vervolgens doen wij daar ons eigen sausje en techniek overheen, om deze diensten aan onze eindklant te leveren. Zo zijn we samen verbonden en zetten we iets moois neer”, vertelt Emanuel van der Wiel, algemeen directeur interparts.

Hoe interparts en ViPro in business together zijn? Dát legt Emanuel in dit interview uit.

Altijd verbonden

interparts maakt jouw netwerk, website, server of persoonlijke desktop’s toegankelijk vanuit ons datacenter. Dat betekent inloggen waar en wanneer je maar wilt, altijd een snelle verbinding, je gegevens opslaan in een beveiligd systeem in Nederland én dagelijks IT-beheer inclusief software updates. Dat doen ze deskundig, met veel expertise en enthousiasme.

Wederzijds vertrouwen is de basis

Toen VoIP jaren geleden een groeisprint inzette, ging interparts op zoek naar een partner die ze hierbij kon helpen om hun eindklanten goed te blijven bedienen. Emanuel: “Vertrouwen vormt voor mij de basis voor een goed partnership. Veel partijen werken buiten onze landsgrenzen. Wanneer je dan een vraag of hulp nodig hebt bij een issue, dan zijn ze vaak lastig te bereiken vanwege een tijdverschil bijvoorbeeld. Dat werkt niet voor ons. Dus toen ViPro -een 100% Nederlandse organisatie- op mijn pad kwam, wilde ik ze graag beter leren kennen. Want ik had al goede verhalen over ze gehoord. Tijdens onze eerste kennismaking was er direct een klik. We konden sparren over allerlei IT-gerelateerde zaken en dat geeft vertrouwen.”

Maatwerk VoIP van Nederlandse bodem

ViPro introduceerde Xelion (Managed VoIP) bij interparts en daar hebben ze destijds meteen de eerste klanten mee geholpen. “En dit bevalt nog steeds top!”, aldus een enthousiaste Emanuel. “Het is een mooi, schaalbaar platform. Stabiel en met een hoge uptime. En wij kunnen voor iedereen desgewenst maatwerk leveren. Voor een aantal van onze klanten is het bijvoorbeeld een must dat hun VoIP op Nederlandse bodem wordt geregeld en dat kunnen wij door de samenwerking met ViPro 100% garanderen.”

Goede match!

Emanuel omschrijft ViPro als een no-nonsense club met veel kennis. “Ze verstaan hun vak en weten hoe ze een bal moeten toespelen. Want ons partnership is écht een samenwerking. En door onze prettige samenwerking kunnen wij onze klanten compleet faciliteren.” Nog een USP van ViPro is dat de support van hoog niveau is. Emanuel: “Service hebben ze hoog in het vaandel en dat matcht goed met onze eigen kernwaarden. Hebben wij een uitdaging, dan denken ze proactief mee en bouwen we gezamenlijk een mooie solide oplossing. Deze wetenschap heeft en geeft zekerheid.”

In business together

ViPro doet alles in goed overleg. En dat ervaart Emanuel als prettig: “Ik heb weleens meegemaakt bij een andere collega automatiseerder dat men dan per abuis updates uitvoert, zonder deze vooraf aan te kondigen. En dan blijkt ineens dat de applicaties het niet meer doen bijvoorbeeld. Of dat men door het onderhoud tijdelijk even offline is, met als gevolg dat ze daardoor telefoontjes krijgen van de eindklant wat er gaande is.” Natuurlijk zijn updates heel belangrijk, maar het is wél fijn als dit in overleg gaat. “ViPro doet dat. En ze houden hierbij altijd hun standaard kwaliteitsniveau voor ogen. Voldoet een update daar niet aan, dan zullen ze deze dus ook niet klakkeloos overnemen. Of dan rollen ze de patches weer terug. Want zij snappen dat onze klanten diegenen zijn die voor onze omzet zorgen. Dat ons succesverhaal ook hun succesverhaal is, we doen het immers samen.”

interparts is ook onderdeel van de ViPro Businessclub. “Dat betekent voor ons onder andere dat wij onderdeel zijn van een nóg groter netwerk. We komen regelmatig samen om kennis, uitdagingen en ervaringen uit te wisselen. We nemen actualiteiten door en kunnen ook als klankbord voor de concullega fungeren. Want samen bereik je gewoon meer!”

Ben je benieuwd wat ViPro voor jouw organisatie kan betekenen? We laten het je graag zien.

Partner worden van ViPro?