WLR (Analoge lijn voor bijvoorbeeld fax of alarm)

Carrier Pre Selectie (CPS)

De CPS dienst van ViPro voorziet in de beschakeling van telefoonnummers die bij KPN draaien. Het belverkeer wordt in dat geval via ViPro afgewikkeld en dus via ViPro gefactureerd. Daar de gesprekskosten via ViPro aanzienlijk lager zijn, is het aantrekkelijk voor de klant deze dienst af te nemen. De klant hoeft niks te veranderen in de telefooncentrale of te investeren in nieuwe apparatuur. Men blijft gewoon telefoneren zoals men gewend is. CPS is uitsluitend leverbaar in combinatie met WLR.

Wholesale Line rental (WLR)

De WLR dienst van ViPro voorziet naast de CPS beschakeling in de administratieve overname van de abonnementskosten die normaliter door KPN in rekening gebracht werden. Fysiek blijft de dienst gewoon via KPN lopen, maar de maandelijkse kosten worden door ViPro gefactureerd. Ook hiervoor geldt dat de tarieven van ViPro aanzienlijk aantrekkelijker zijn.

WLR kan worden toegepast op reeds bestaande telefonieaansluitingen, maar ook worden ingezet voor nieuwe, aan te leggen, aansluitingen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer er geen aderpaar vrij is om een xDSL op aan te sluiten of wanneer, bij de overgang van VoIP telefonie, de noodzaak van een lijn blijft bestaan voor bijvoorbeeld fax of alarm.