Dienst Connectivity
Connectivity
Fiber

Fiber (ook wel een glasvezelverbinding genoemd) is snel, veilig en biedt veel mogelijkheden. Fiber wordt gezien als “drager van de toekomst” en is bij uitstek geschikt voor het bundelen van meerdere diensten, zoals bijvoorbeeld internet-acces, online-backup, telefonie en allerhande clouddiensten ViPro levert fiber van diverse leveranciers, waaronder KPN, Reggefiber, Odido, Ziggo en Eurofiber.

Fiber kan, indien op de gewenste locatie beschikbaar, geleverd worden in de volgende varianten:

 • FttH (Fiber to the Home), de zakelijke doorvertaling van het consumenten
 • FttH Pro, als bovenstaand maar dan leverbaar op geselecteerde
 • Volledige zakelijke fibers

Ik wil meer weten over Fiber van ViPro

xDSL

De “x” staat in deze voor een variabele. Bij ViPro kun je alle xDSL-varianten bestellen, waarbij ADSL zowel op basis van “LS” (Line Sharing) als op basis van “NLS” (Non Line Sharing) geleverd kan worden. Heeft jouw klant bijvoorbeeld een actieve telefoon- of ISDN-lijn welke in dienst moet blijven, dan kun je een goedkopere ADSL-verbinding aanbieden, omdat het koper-paar wordt gedeeld.

ViPro levert DSL in de volgende varianten:

 • ADSL met snelheden tot 20 Mb download/1 Mb upload
 • SDSL met snelheden tot 2.3 Mb download/2.3 Mb upload
 • (V)VDSL met snelheden tot 100 Mb download/20 Mb upload
 • B(onded)VDSL met snelheden tot 200 Mb download/60 Mb upload

Ik wil meer weten over xDSL van ViPro

Coax

Daar waar geen snelle koper-of fiber-verbindingen mogelijk zijn, kunnen we in veel gevallen middels COAX een goed alternatief bieden. ViPro levert COAX internetdiensten van Ziggo. Om gebruik te kunnen maken van deze diensten zal de eindgebruiker toegang moeten hebben tot het Ziggo Coax netwerk. Middels een toetsing in het ViPro ordersysteem kun je laten nagaan of COAX tot de mogelijkheden behoort voor jouw klant.

Ik wil meer weten over Coax van ViPro

4G Connect voor een snel, veilig én betrouwbaar netwerk

Met de juiste internetoplossing ben je altijd bereikbaar. Maar daarnaast is het wel zo fijn als een netwerk ook snel, veilig en betrouwbaar is. Kies daarom voor 4G Connect!

Zakelijke internetverbinding

4G Connect is een snelle en veilige (zakelijke) internetverbinding waarbij de internetfeed via 4G (LTE) wordt geleverd op iedere locatie waar voldoende 4G dekking is. Dit netwerk is daarom bij uitstek geschikt voor het leveren van internet op locaties waar weinig alternatieven via vaste dragers zijn, zoals xDSL, glasvezel of Coax. Daarnaast is 4G Connect in te zetten als primaire óf back-up verbinding. En ook als voorloper van een connectivity-dienst die een langere oplevertijd kent, is 4G Connect dé ideale oplossing.

4G

4G Connect is een schaalbare oplossing die in heel Europa toepasbaar is (EU27) en maakt gebruik van het mobiele datanetwerk van KPN. Daarbij krijg je altijd de beschikking over de maximaal haalbare snelheid op de locatie. Tot maximaal 150Mbps/50Mbps (down-/upload snelheden), afhankelijk van de dekking en signaalkwaliteit.

Netwerk

4G Connect maakt gebruik van bestaande Nederlandse en Europese 4G netwerken. In Nederland is dat het KPN-datanetwerk. De signaalkwaliteit en antennecapaciteit zijn bepalend voor de gemiddelde internetsnelheid. En wij geven het dringende advies om het modem, inclusief ingebouwde antenne, te allen tijde buiten te plaatsen én goed uit te richten op de dichtstbijzijnde KPN 4G mast.

Vast IP

De 4G Connect verbinding wordt geleverd met één vast IPv4-adres. Het vaste IP-adres wordt transparant doorgezet, zodat je deze kunt gebruiken op de WAN interface van jouw eigen apparaat, bijvoorbeeld een router.

Modem

Om de 4G Connect verbinding te laten functioneren, wordt er gebruik gemaakt van een 4G modem. Onderdeeld van de te leveren dienst en inclusief ingebouwde 4G antenne. Het betreft een MikroTik SXT LTE6 (CAT6) LTE modem. Dit modem is geschikt voor outdoor gebruik (IP54) en dient aan de buitenzijde van het gebouw gemonteerd te worden. Via de bijgeleverde PoE injector wordt het modem van stroom voorzien.

5G

Met 5G ben je klaar voor de toekomst en profiteer je van een sterk netwerk. In de toekomst zal de 4G Connect dienst daarom ook gebruik kunnen maken van het 5G netwerk, waardoor nóg hogere snelheden gehaald kunnen worden.

Ik wil meer weten over 4G Connect van ViPro

Zelf connectivity aanbieden?
Veelgestelde Vragen

ViPro levert DSL via het kopernetwerk van KPN in de volgende varianten:

 • ADSL met snelheden tot 20 Mb download/1 Mb upload
 • (V)VDSL met snelheden tot 100 Mb download/20 Mb upload
 • B(onded)VDSL met snelheden tot 200 Mb download/60 Mb upload
 • Vplus (Super vectoring) met snelheden tot 200 Mb download/60 Mb upload

Fiber -bij veel mensen beter bekend als glasvezelverbinding- wordt gezien als ‘de drager van de toekomst’. Deze verbinding is snel, veilig en biedt uitgebreide mogelijkheden. Zo is een glasvezelverbinding leverbaar in verschillende en hoge bandbreedtes.

4G Connect maakt gebruik van het mobiele netwerk en is daardoor nagenoeg op elke locatie inzetbaar. Daar waar geen of moeizaam een van de traditionele connectivity diensten leverbaar is levert de 4G Connect wel de gewenste bandbreedte.

Jazeker! Doordat we samenwerken met een groot aantal connectivity netwerken is ViPro in staat om van al deze netwerken de leverbaarheid na te gaan op de door jou gewenste locatie. Raadpleeg hiervoor onze postcodecheck.